poniedziałek, 6 lipca 2015

Czekoladowe wafelki


Wafelki czekoladowe są bardzo proste w przygotowaniu i prawdopodobnie każdy może przygotować je w swoim domu. Bardzo szybko je się przygotowuje a później wystarczy tylko poczekać, aby wszystko się do siebie "skleiło". 
Stopień trudności wykonania: łatwe


Przepis na wafelki:

Czekoladowe wafelki


  • 3 całe jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 3 paczki herbatników 
  • 1 margaryna
  • kakao, rodzynki, orzechy
Margarynę rozpuścić i wystudzić, jaja ubić z cukrem na puszystą masę, herbatniki rozkruszyć. Margarynę delikatnie wlać do ubitych jaj, dodać kakao i wymieszać delikatnie szpatułką następnie do tak przygotowanej masy kakaowej wsypać pokruszone herbatniki, rodzynki i posiekane orzechy. 
Masą przełożyć wafle, przyciskając za każdym razem, kiedy wszystkie wafle będą już przełożone położyć na nie deskę i postawić coś ciężkiego.

Wskazówki:
  • Wafle włożyć w opakowanie po suchych waflach i położyć w suchym miejscu, kroić dopiero po paru godzinach (najlepiej następnego dnia) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz