Wafelki czekoladowe są bardzo proste w przygotowaniu i prawdopodobnie każdy może przygotować je w swoim domu. Bardzo szybko je się przygotowuje a później wystarczy tylko poczekać, aby wszystko się do siebie "skleiło".
Stopień trudności wykonania: łatwe
Przepis na wafelki:
Czekoladowe wafelki
- 3 całe jaja
- 1 szklanka cukru
- 3 paczki herbatników
- 1 margaryna
- kakao, rodzynki, orzechy
Margarynę rozpuścić i wystudzić, jaja ubić z cukrem na puszystą masę, herbatniki rozkruszyć. Margarynę delikatnie wlać do ubitych jaj, dodać kakao i wymieszać delikatnie szpatułką następnie do tak przygotowanej masy kakaowej wsypać pokruszone herbatniki, rodzynki i posiekane orzechy.
Masą przełożyć wafle, przyciskając za każdym razem, kiedy wszystkie wafle będą już przełożone położyć na nie deskę i postawić coś ciężkiego.
Wskazówki:
- Wafle włożyć w opakowanie po suchych waflach i położyć w suchym miejscu, kroić dopiero po paru godzinach (najlepiej następnego dnia)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz