Słodkie, piękne i błyskawiczne w przygotowaniu. Podczas przygotowania należy pamiętać o cienkim rozwałkowaniu ciasta, wtedy ciasteczka bardzo ładnie się pieką i są bardzo, bardzo delikatne!! U mnie wyszły słodkie serca u Was mogą to być gwiazdki, kółeczka lub jeszcze inne wymyślne kształty.
Przepis na ciasteczka:
Słodkie Serduszka
Składniki na ciasto:- 300 g mąki pszennej
- 250 g zimnego masła
- 5 łyżek gęstej śmietany 18%
- 1 jajko
- cukier kryształ (do posypania)
Wszystkie składniki (oprócz białka) dokładnie zagnieść. Ciasto cieniutko rozwałkowywać i wykrawać dowolną formą ciasteczka, układać je na blasze, smarować lekko roztrzepanym białkiem, posypywać cukrem kryształem. Piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz