czwartek, 20 października 2016

Słodkie serduszka


Słodkie, piękne i błyskawiczne w przygotowaniu. Podczas przygotowania należy pamiętać o cienkim rozwałkowaniu ciasta, wtedy ciasteczka bardzo ładnie się pieką i są bardzo, bardzo delikatne!! U mnie wyszły słodkie serca u Was mogą to być gwiazdki, kółeczka lub jeszcze inne wymyślne kształty. 


Przepis na ciasteczka:


Słodkie Serduszka

Składniki na ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g zimnego masła
  • 5 łyżek gęstej śmietany 18%
  • 1 jajko
  • cukier kryształ (do posypania)
Wszystkie składniki (oprócz białka) dokładnie zagnieść. Ciasto cieniutko rozwałkowywać i wykrawać dowolną formą ciasteczka, układać je na blasze, smarować lekko roztrzepanym białkiem, posypywać cukrem kryształem. Piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut do zarumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz