Przepis na Puch Łabędzi w końcu na blogu! Puch to bardzooo delikatne i kokosowe ciasto z lekko kwaśnym porzeczkowym posmakiem. Składnikami słodkiej masy są czerstwe bułki i to sprawia, że masa jest tak puszysta i lekka. Ciasto bardzo ciekawe i choć przepis mam już od dobrych paru lat dopiero niedawno udało mi się je wykonać. Puch Łabędzi posmakuje wszystkim, którzy lubią smak kokosu w cieście. Zachęcam do upieczenia Puchu a na pewno będziecie zadowoleni z wypieku.
Stopień trudności wykonania: średni
Przepis na ciasto:
Puch Łabędzi
Upiec biszkopt z 5 jaj.Masa:
- 2 bułeczki kajzerki (czerstwe)
- 2 szklanki mleka
- szklanka mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 10 dag wiórek kokosowych
Uprażone wiórki:
- 100 g wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- łyżka masła
Przełożenie:
Biszkopt, dżem porzeczkowy, 2/3 masy, biszkopt, masa, uprażone wiórki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz